Uitgangspunten coronamaatregelen
Voor veilige behandelingen in mijn praktijk hanteer ik de volgende uitgangspunten en maatregelen. Ondanks dat alle maatregelen zijn opgeheven, hanteer ik deze vanwege het behandelen van kwetsbare cliënten en ik iedereen een zo veilig mogelijke omgeving wil bieden (versie 18-01-2023):
Jij en ik houden ons aan onderstaande maatregelen:
- Ik heb zelf geen ziekteverschijnselen en mijn huisgenoten ook niet. Ook geen griep of verkoudheid; neem in dat geval voordat de behandeling plaatsvindt, telefonisch contact op.
- Je kunt helaas niet op consult komen als jij (of een huisgenoot) één van onderstaande klachten hebt:
- (neus)verkoudheid
- hoesten, kuchen of niezen
- loopneus
- keelpijn
- verhoging (= tot 38 graden) of koorts (> 38 graden)
- kortademigheid
- hoofdpijn
- branderige ogen
- onverklaarbare vermoeidheid (anders dan normaal, neem van tevoren contact met mij op)
- je ziek voelen
- diarree
Nadat je 24 uur klachtenvrij bent, kun je een nieuwe afspraak maken.
- Ik ontvang je graag als jij (en je huisgenoten) vrij bent van Corona-achtige verschijnselen, niet tot de risicogroepen behoort, bepaalde aandoeningen hebt (zie hieronder), of als je Corona hebt gehad én niet meer besmettelijk bent. Behoor je tot een van deze risicogroepen, neem dan contact op voor eventueel (online) maatwerk. Ik ben volledig gevaccineerd.
- Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om het elkaar tijdig te melden als deze klachten/symptomen optreden, voordat de geplande behandeling plaatsvindt.
- Indien je de behandeling annuleert vanwege corona verschijnselen, vervalt de financiële 24-uurs termijn.
- Het gebruik van een mondkapje is niet meer verplicht. Wil je er graag een op en dat ik er ook eentje draag? Neem dan contact op. Ik heb ze ook op voorraad.
- Ik geef er de voorkeur aan van te voren een zelftest te doen, als ik een vermoeden heb dat ik met besmette personen in contact ben geweest of mogelijk verdachte klachten heb. Dit doe ik, omdat ik met kwetsbare mensen werk en ikzelf of anderen een risico op besmetting niet wil aandoen. Ik verwacht van jou dat je hetzelfde doet, of tenminste van tevoren contact met mij opneemt. Mocht je hier moeite mee hebben, of over twijfelen wat te doen, neem dan contact met mij op. Ik kijk naar een acceptabele oplossing voor ons beiden.
- Ik geef geen hand of knuffels bij binnenkomst/vertrek.
- Ik reinig contact oppervlakken (deurbel, deurknoppen, tafeloppervlakte e.d.) voor en na de behandeling met speciale hygiënemiddelen. Ik ventileer de praktijkruimte voorafgaand en na afloop van de behandeling.
- Bij voorkeur gebruik je het toilet zo min mogelijk. Graag doorspoelen met gesloten deksel, gevolgd door handen wassen. Er zijn papieren handdoekjes aanwezig.
- Niezen of hoesten doe je in een papieren zakdoekje, dat je meteen wegwerpt in de prullenbak, gevolgd door handen wassen. Anders hoesten of niezen in je ellenboog.
- De behandeltafel wordt na iedere behandeling hygiënisch gereinigd. Neem je eigen grote badhanddoek of hoeslaken mee.
- Glazen zijn in de vaatwasser op 75° gereinigd. Of neem je eigen (water)flesje mee.
Disclaimer:
Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans bestaan, hoe gering ook, dat je besmet raakt in de praktijkruimte of op de weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak voor de behandeling ga je akkoord met dit risico.
Risicogroepen en aandoeningen:
De corona epidemie is weliswaar voorbij, maar beperkende maatregelen zijn voor jou mogelijk niet voorbij als je tot de groep kwetsbare personen behoort. Mocht dat zo zijn, wil ik ook voor jou bereikbaar zijn op mijn praktijk. Ik ben altijd bereid tot maatwerk, dus neem dan contact op. Je behoort tot de groep kwetsbare mensen, zoals gedefinieerd door de RIVM: ‘Kwetsbare personen of mensen met een zwakke gezondheid zijn mensen van 70 jaar en ouder’ en mensen die een van deze aandoeningen hebben:
- afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
- chronische hartaandoeningen;
- diabetes mellitus (suikerziekte);
- ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie;
- verminderde weerstand tegen infecties:
- door medicatie voor auto-immuunziekten,
- na orgaantransplantatie,
- bij hematologische aandoeningen (bloedziekten),
- bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is,
- bij chemotherapie en/of bestraling van kankerpatiënten,
- een hiv-infectie (in overleg met behandelaar).